May 8, 2024

Εορτασμός του μήνα κληρονομιάς του AANHPI: Μια βαθιά κατάδυση με τα καλύτερα του Shondaland

Eleni Dimitriou
WriterEleni DimitriouWriter

Στο Shondaland, όλοι θέλουμε να γιορτάσουμε τα ορόσημα μας και να σκεφτούμε το ταξίδι που μας οδήγησε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Οι παραγωγές μας αντικατοπτρίζουν τον διαφορετικό κόσμο στον οποίο ζούμε, ένα κατόρθωμα που έγινε δυνατό από το απίστευτο ταλέντο με το οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτόν τον μήνα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ασιατικής Αμερικής, των ιθαγενών της Χαβάης και των νησιών του Ειρηνικού, ρίχνουμε τα φώτα της δημοσιότητας στα αστέρια του AANHPI στην κοινότητά μας, εμβαθύνοντας στις προσωπικές τους εμπειρίες και το πολιτιστικό τους υπόβαθρο.

Εορτασμός του μήνα κληρονομιάς του AANHPI: Μια βαθιά κατάδυση με τα καλύτερα του Shondaland

Βασικά συμπεράσματα:

  • Οι παραγωγές της Shondaland είναι μια αντανάκλαση του διαφορετικού κόσμου στον οποίο ζούμε, χάρη στους μυριάδες πολιτισμούς που αντιπροσωπεύουν οι ηθοποιοί της.
  • Το προσωπικό υπόβαθρο και η κουλτούρα αυτών των ηθοποιών προσθέτουν βάθος και αυθεντικότητα στους χαρακτήρες που απεικονίζουν.
  • Ο εορτασμός του Μήνα Κληρονομιάς του AANHPI παρέχει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις πλούσιες πολιτιστικές εμπειρίες των ταλέντων του AANHPI στη Shondaland.

Στο πνεύμα του εορτασμού, συναντήσαμε έναν σταρ από το «Grey's Anatomy», του οποίου η ιστορία της ζωής είναι τόσο πολύχρωμη όσο και οι ρόλοι που υποδύεται. Γεννημένος σε μια κινεζική οικογένεια της Καραϊβικής στην Κόστα Ρίκα, το ταξίδι αυτού του ηθοποιού από την πολυπολιτισμική του ανατροφή μέχρι να γίνει γνωστό όνομα σε εκπομπές όπως το "Glee" και ταινίες όπως το "Everything Everywhere All at Once" δεν είναι τίποτα λιγότερο από έμπνευση.

Πώς επηρέασαν τα παιδικά σας χρόνια αυτό που είστε σήμερα;

Μεγαλώνοντας σε μια κινεζική κοινότητα της Καραϊβικής στην Κόστα Ρίκα, βυθίστηκα σε ένα μείγμα πολιτισμών από μικρή ηλικία. Το σύνθημα «pura vida», που σημαίνει «καθαρή ζωή», επηρέασε βαθιά την οπτική μου για τη ζωή, τονίζοντας τη σημασία του να ζω σε αρμονία με τη φύση και την κοινότητα.

Μπορείτε να μοιραστείτε μια αγαπημένη οικογενειακή παράδοση;

Το φαγητό και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις ήταν στο επίκεντρο της παιδικής μου ηλικίας. Το παιχνίδι mahjong κατά τη διάρκεια αυτών των συγκεντρώσεων ήταν μια λατρεμένη παράδοση, προσφέροντας μια αίσθηση χαράς και γιορτής που έφερνε τους πάντες πιο κοντά.

Ποιες ήταν μερικές από τις αγαπημένες σας εκπομπές και βιβλία μεγαλώνοντας;

Το "Knight Rider" και το "Fresh Prince of Bel-Air" ήταν οι πύλες μου στην αμερικανική κουλτούρα, παρέχοντας όχι μόνο ψυχαγωγία αλλά και πολύτιμες γνώσεις για έναν κόσμο διαφορετικό από τον δικό μου. «Ο Αλχημιστής» ήταν ένα κομβικό βιβλίο που είχε απήχηση σε μένα, διαμορφώνοντας την οπτική μου για τη ζωή και το πεπρωμένο.

Τι μαθήματα έχετε πάρει από τους γονείς σας;

Οι γονείς μου μου δίδαξαν την αξία της ειλικρίνειας, τη σημασία του να βοηθάς τους άλλους και τη σοφία του να ζεις με μέτρο για να βλέπω καθαρά και τις δύο πλευρές κάθε κατάστασης. Αυτές οι αρχές με καθοδήγησαν σε όλη τη ζωή και την καριέρα μου.

Εισβολή στον κλάδο: Ποια ήταν η εμπειρία σας;

Μπαίνοντας στη βιομηχανία του θεάματος με ελάχιστη γνώση της λειτουργίας της, βασίστηκα στο πάθος μου για τις επιδόσεις και στα μαθήματα από τους γονείς μου για να πλοηγηθώ στο μονοπάτι μου. Ξεκινώντας ως επαγγελματίας χορευτής, πήρα πολύτιμα μαθήματα από κάθε δουλειά, χτίζοντας σταδιακά τις δεξιότητές μου και την κατανόηση του κλάδου.

Το να βλέπεις τον εαυτό σου στην οθόνη για πρώτη φορά πρέπει να σου μείνει αξέχαστο. Μπορείτε να περιγράψετε αυτή την εμπειρία;

Η πρώτη μου εμφάνιση στην οθόνη ήταν τόσο φευγαλέα, που μετά βίας είχα χρόνο να την επεξεργαστώ. Ωστόσο, αφορούσε λιγότερο την έκθεση και περισσότερο για να κάνω τους γονείς μου περήφανους, ωθώντας με να αναζητήσω ρόλους που θα μου επέτρεπαν να αναδείξω πραγματικά το ταλέντο μου.

Για τι είσαι περισσότερο περήφανος στην μέχρι τώρα καριέρα σου;

Είμαι περήφανος για τις σχέσεις που έχω χτίσει και τους χαρακτήρες που είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω. Η εύρεση χημείας με έναν χαρακτήρα είναι εξίσου σημαντική με τη χημεία με άλλους ηθοποιούς, επιτρέποντας μια πιο αυθεντική και συναρπαστική απεικόνιση.

Αυτή η συνέντευξη προσφέρει μόνο μια ματιά στην πλούσια ταπετσαρία των εμπειριών και του πολιτιστικού υπόβαθρου που εμπλουτίζουν την κοινότητά μας στο Shondaland. Καθώς γιορτάζουμε τον Μήνα Πολιτιστικής Κληρονομιάς του AANHPI, θυμόμαστε την ομορφιά και τη δύναμη που συναντάμε στη διαφορετικότητα και τις ιστορίες που μας συνδέουν όλους.

Η Mia Brabham Nolan, συγγραφέας προσωπικού στο Shondaland, αποτυπώνει όμορφα αυτές τις αφηγήσεις, προσκαλώντας τους αναγνώστες να εμβαθύνουν στη ζωή και την κουλτούρα του ταλέντου του AANHPI που κάνουν τις εκπομπές μας τόσο αξιόπιστες και αγαπημένες. Ακολουθήστε το ταξίδι της και ανακαλύψτε περισσότερες ιστορίες που γιορτάζουν την κληρονομιά και την ποικιλομορφία στον κόσμο της ψυχαγωγίας.

undefined is not available in your country. Please try:
Mahjong Rouge: Αναζωογόνηση των κοινοτικών συνδέσεων στο Baton Rouge
2024-06-05