Διαδικτυακή στρατηγική Mahjong

Το Mahjong είναι ένα συναρπαστικό κινέζικο παιχνίδι πλακιδίων που συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα παγκοσμίως. Αν και μπορεί να φαίνεται συντριπτικό στους παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά, το παιχνίδι γίνεται απλό μόλις ένας παίκτης κατακτήσει τις σωστές στρατηγικές για να παίξει.

Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του mahjong. Ωστόσο, οι περισσότερες παραλλαγές επικεντρώνονται σε 136 έως 144 πλακίδια και μια μήτρα. Αυτά τα πλακίδια χωρίζονται σε τρεις ιδιόμορφες κατηγορίες, κοστούμια, πλακάκια μπόνους και πλακίδια τιμής.

Ο απώτερος στόχος του mahjong είναι να δημιουργήσει ένα νικητήριο χέρι χρησιμοποιώντας 14 πλακίδια. Αυτό το νικητήριο χέρι είναι είτε ένα σετ τεσσάρων, τριών ή δύο πλακιδίων που σκοράρουν τον μικρότερο αριθμό προκαθορισμένων πόντων. Ακολουθούν ορισμένες βασικές στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχήματα.

Eleni Dimitriou
WriterEleni DimitriouWriter
Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στις απορρίψεις

Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στις απορρίψεις

Όταν παίζει mahjong, ένας παίκτης πρέπει να παρακολουθεί τι προσπαθούν να συλλέξουν οι άλλοι. Υπάρχουν τρία κρίσιμα πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσει ένας παίκτης από το χέρι ενός αντιπάλου.

Τέτοια πράγματα περιλαμβάνουν απορρίψεις, εκθέσεις και πλακίδια που ένας αντίπαλος παίκτης δεν έπαιξε ποτέ. Οι παίκτες θα πρέπει να προσέχουν κυρίως τους παίκτες που βρίσκονται στα δεξιά τους. Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο μόνος ικανός να μασήσει. Καθώς το παιχνίδι mahjong προχωρά προς το τέλος, οι παίκτες θα πρέπει να προσέχουν τι απορρίπτουν. Αποφύγετε την απόρριψη πλακιδίων όταν ο αριθμός των πλακιδίων στον τοίχο μειώνεται.

Δώστε μεγαλύτερη προσοχή στις απορρίψεις
Κατανοήστε τα Στοιχεία Βαθμολόγησης

Κατανοήστε τα Στοιχεία Βαθμολόγησης

Για να είναι ένας παίκτης τρομερή δύναμη στο παιχνίδι mahjong, πρέπει να μελετήσει και να κατανοήσει τα διαφορετικά στοιχεία βαθμολόγησης. Η κατανόηση αυτών των χαρακτηριστικών βαθμολόγησης δεν απαιτεί απομνημόνευση. Αντίθετα, προέρχεται από το παιχνίδι με διαφορετικούς παίκτες και την κατανόηση των γενικών μοτίβων που αναλαμβάνουν.

Μάθετε τα μοτίβα που σκοράρουν τους περισσότερους ή τους λιγότερους πόντους, καθώς και τι συνιστά ένα νικητήριο χέρι. Είναι πάντα καλή ιδέα να συμπεράνεις νωρίς τον καλύτερο συνδυασμό και μετά να πυροβολείς για αυτούς. Καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, αλλάξτε την αρχική σας τακτική για να εμποδίσετε τους επιδέξιους παίκτες να διαβάσουν και να αναλύσουν το χέρι σας.

Κατανοήστε τα Στοιχεία Βαθμολόγησης
Αποφύγετε την πολύ γρήγορη συγχώνευση

Αποφύγετε την πολύ γρήγορη συγχώνευση

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αρχάριοι παίκτες είναι να συγχωνεύονται πολύ γρήγορα στο παιχνίδι. Η σκέψη είναι ότι όταν ένα στοίχημα είναι κοντά στο mahjong, πρέπει να μασάει ή να χτυπάει. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι αντιδραστική.

Ένας παίκτης είναι πιθανό να μείνει με περίπλοκα πλακάκια για να τα ταιριάξει αργότερα, αν είχε μασήσει και βουτήξει νωρίς. Η πρώιμη έκθεση των πλακιδίων νωρίτερα επιτρέπει επίσης στους ανταγωνιστές να διαβάσουν το παιχνίδι σας και στη συνέχεια να προσαρμόσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Συνιστάται να παραλείπετε τα πλακίδια όταν το παιχνίδι είναι ακόμα φρέσκο για να διατηρήσετε την ευελιξία προς το τέλος.

Αποφύγετε την πολύ γρήγορη συγχώνευση
Ποτέ μην επιτρέψετε σε άλλον παίκτη να κερδίσει εύκολα

Ποτέ μην επιτρέψετε σε άλλον παίκτη να κερδίσει εύκολα

Αν και ο απώτερος στόχος είναι να κερδίσετε το παιχνίδι mahjong, μια πιο σοφή στρατηγική είναι αυτή της απογοήτευσης των αντιπάλων. Αυτή η τεχνική είναι χρήσιμη σε καταστάσεις όπου ένας παίκτης αντιμετωπίζει έμπειρους εχθρούς mahjong. Πάντα αποφεύγετε να ταΐζετε χέρια με υψηλή βαθμολογία.

Επικίνδυνος παίκτης είναι αυτός που συγχωνεύει τρεις φορές σε ένα κοστούμι. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ταΐζετε τέτοιους παίκτες. Η καλύτερη στρατηγική είναι να υιοθετήσετε γρήγορα μια αμυντική νοοτροπία. Επιπλέον, οι χαμένοι πόντοι και όχι οι κερδισμένοι πόντοι είναι αυτοί που καθορίζουν τη μοίρα ενός παίκτη. Όταν παίζετε, επιμείνετε στην κύρια στρατηγική mahjong, «ένας παίκτης δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει πετώντας νικηφόρα πλακίδια στον αντίπαλο».

Ποτέ μην επιτρέψετε σε άλλον παίκτη να κερδίσει εύκολα