Βασική στρατηγική

September 15, 2021

Ταινία Crazy Rich Asians: Hidden Symbolism About Mahjong Game Explained

Eleni Dimitriou
WriterEleni DimitriouWriter

Mahjong είναι ένα παιχνίδι που είναι βαθιά ριζωμένο στην αρχαία κινεζική κουλτούρα. Επομένως, όταν οι σκηνοθέτες έκαναν μια ταινία με αρχαίο ασιατικό θέμα, συμπεριέλαβαν μια σκηνή που θα είχε απήχηση στους περισσότερους παίκτες. Ωστόσο, μπορεί να χάσατε τον συμβολισμό αν δεν ξέρετε πώς να παίξετε Mahjong. Πριν συνεχίσετε να διαβάζετε αυτήν τη σελίδα, φροντίστε να παρακολουθήσετε την ταινία. Δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε την επική σκηνή για εσάς καθώς αναλύουμε τη σκηνή του Mahjong στο Crazy Rich Asians.  

Ταινία Crazy Rich Asians: Hidden Symbolism About Mahjong Game Explained

Ιστορία του Mahjong

Το παιχνίδι ξεκίνησε από την Κίνα πριν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ασιατική περιοχή. Τα αρχεία κοινοτήτων που παίζουν Mahjong χρονολογούνται από το 1927. Στο παιχνίδι, οι παίκτες ανταγωνίζονται για να σχηματίσουν μια σειρά από τρία ή τέσσερα ταιριαστά πλακίδια. Σύμφωνα με τον Μάο Τσε Τουνγκ, έναν διάσημο Κινέζο φιλόσοφο, το Mahjong είναι το τέλειο εργαλείο για να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ τύχης και αναγκαιότητας. Παραδόξως, η ταινία Crazy Rich Asians δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί σκηνή Mahjong. Άλλες ταινίες που αναφέρονται στο παιχνίδι περιλαμβάνουν το "The Joy Luck Club" και την τηλεοπτική σειρά "Fresh Off the Boat".

Το κλειδί για τη νίκη στο Mahjong

Κάθε παίκτης παίρνει 13 πλακίδια με σημάδια στο ένα πρόσωπο και μπορεί να διαλέξει ένα 14ο πλακίδιο για να κερδίσει το παιχνίδι. Ο στόχος είναι να αποκτήσετε μια σειρά από πλακίδια με αντίστοιχους αριθμούς ή αριθμούς που διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Καθώς προσπαθείτε να συνδυάσετε ένα σετ, ο αντίπαλός σας κάνει επίσης το ίδιο ενώ προσπαθεί να σπάσει το σετ σας. Τα νικητήρια σετ στο παιχνίδι ονομάζονται ως εξής:

  • Φαγητό: Τρεις διαδοχικοί αριθμοί του ίδιου χρώματος
  • Πονγκ: Ένα σετ που περιλαμβάνει τρία πανομοιότυπα πλακίδια
  • Μάτι: Ένα ζευγάρι πανομοιότυπα πλακάκια

Η σκηνή του Mahjong στους Τρελούς Πλούσιους Ασιάτες

Στην ταινία, ο Νικ, ο γιος ενός Ασιάτη ιθαγενή, φέρνει στο σπίτι τη Ρέιτσελ Τσου, την Αμερικανίδα αρραβωνιαστικιά του ασιατικής καταγωγής. Η Eleanor, η μητέρα του, αποδοκιμάζει τη Rachael αφού έμαθε ότι η μητέρα της Rachael έφυγε από την Κίνα για να εγκατασταθεί στην Αμερική. 

Η Έλεονορ και η Ρέιτσελ συναντιούνται στο κοινοτικό σαλόνι Mahjong. Κατά τη διάρκεια της έντονης στιγμής που είναι γεμάτη σασπένς και συναισθήματα, αρχίζουν να παίζουν το παιχνίδι μέσα σε μια συζήτηση.

Η έναρξη του παιχνιδιού

Η Eleanor κάθεται στο "East" όταν ξεκινά το παιχνίδι και παίρνει τη θέση του dealer ενώ η Rachel κάθεται στη "West". Η ονομασία των πλευρών ακολουθεί τις πρωταρχικές οδηγίες σε μια πυξίδα και συμβολισμό μεταξύ Αμερικής και Ασίας. 

Ένα πρώιμο προβάδισμα

Η Eleanor πετυχαίνει το πρώτο της σετ "Pong" νωρίς στο παιχνίδι, δείχνοντας περισσότερη εμπειρία. Ωστόσο, πριν στην ταινία, το κοινό δείχνει ότι η Rachel είναι ειδικός στη Θεωρία Παιγνίων. Ως εκ τούτου, μπορεί να σχεδιάσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να κερδίσει το παιχνίδι. 

Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται, η Rachel και η Eleanor συνεχίζουν να συζητούν. Η ίδια αποκαλύπτει ότι ο Νικ της έκανε πρόταση γάμου και ήταν πρόθυμος να τα αφήσει όλα πίσω. Την ίδια στιγμή, η Ρέιτσελ τραβάει το πιο σημαντικό πλακίδιο για μια νίκη. Σε μια ανατροπή των γεγονότων, το ίδιο πλακίδιο θα έδινε το παιχνίδι υπέρ της Eleanor. Εδώ ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος. Το πλακίδιο αντιπροσωπεύει τον Nick, ο οποίος είναι απαραίτητος και για τις δύο κυρίες, και η Rachel έχει το πάνω χέρι μαζί του.  

The Plot Twist

Αν και η Rachael έχει το νικητήριο πλακίδιο, διπλώνει και αφήνει την Eleanor να κερδίσει. Αυτή είναι μια άλλη συμβολική δράση. Αντιπροσωπεύει την απόφασή της να απορρίψει την πρόταση του Νικ. Ως εμπειρογνώμονας στη θεωρία παιγνίων, είδε μια ιδέα που δεν κερδίζει αν είχε γίνει η πρόταση γάμου. Αν ο Νικ την παντρευόταν, θα έχανε την αγάπη της οικογένειάς του και της μητέρας του. Αν ο Νικ έπρεπε να την αφήσει λόγω της Ελεονόρας, θα αγανακτούσε τη μητέρα του για το υπόλοιπο της ζωής του. Ως εκ τούτου, η Ρέιτσελ αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση για το καλό του. 

συμπέρασμα

Ο συμβολισμός του παιχνιδιού μεταξύ Rachel και Eleanor προσθέτει βάθος στη σκηνή. Αλλά και χωρίς να το γνωρίζω πώς να παίξετε Mahjong, η σκηνή είναι ακόμα επική. Εάν έχετε ήδη παρακολουθήσει την ταινία, αυτή η εξήγηση ελπίζουμε ότι σας δίνει μια καλύτερη κατανόηση του τι οδηγούσαν οι σκηνοθέτες όταν ηχογράφησαν τη σκηνή του Mahjong.

undefined is not available in your country. Please try:
Moonlight, Martinis και Mahjong: Ένας δημιουργικός έρανος για την καταπολέμηση της πείνας στο Βόρειο Τέξας
2024-04-18