Μεγιστοποιήστε τα κέρδη σας από το Mahjong

Υπάρχουν αρκετές προσαρμογές και βελτιώσεις που πρέπει να κάνουν τόσο οι αρχάριοι όσο και οι προχωρημένοι παίκτες για να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Συχνά, οι αρχάριοι βρίσκουν τους εαυτούς τους να καταδυθούν πρώτα για να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα σετ πλακιδίων, ειδικά τα Kongs, Pungs και Chow. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα σοφό σχέδιο δράσης και τελικά οδηγεί σε πισωγυρίσματα.

Το να παίξετε το χέρι που μοιράστηκε ισχύει για το παιχνίδι όπως και σε άλλα παιχνίδια με χαρτιά, αλλά είναι καλό να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πλακίδια. Μάθετε πώς να βελτιώνετε τις πιθανότητες και να αποτρέπετε τη νίκη των αντιπάλων. Ένα γενικό σχέδιο για να παίξετε Mahjong περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από συμβουλές που εξηγούνται παρακάτω.

Eleni Dimitriou
WriterEleni DimitriouWriter
Οι σοφοί παίκτες δεν χωρίζουν ποτέ τα πλακίδια τους

Οι σοφοί παίκτες δεν χωρίζουν ποτέ τα πλακίδια τους

Η ανάλογη διάταξη των πλακιδίων είναι ένα ζωτικό βήμα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χωρίσετε τα πλακίδια με τρόπο που να δείχνει πόσο κοντά είναι τα πλακάκια στο να σχηματίσουν ένα πλήρες χέρι. Αλλά αυτή είναι μια αντίθετη διαισθητική προσέγγιση, καθώς θα μπορούσε να δώσει στον αντίπαλο ζωτικής σημασίας ενδείξεις όπως εάν πρόκειται να νικηθούν.

Η ανασυγκρότηση των πλακιδίων σε Kongs, Pungs και Chows ενημερώνει έναν άλλο παίκτη ότι πρόκειται να σχηματιστεί ένα πλήρες χέρι από τον αντίπαλό του, επομένως ανεβάζουν το παιχνίδι τους για να αποτρέψουν μια πιθανή νίκη. Ωστόσο, το ίδιο σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στείλει λάθος σήματα στον αντίπαλο.

Οι σοφοί παίκτες δεν χωρίζουν ποτέ τα πλακίδια τους
Διατήρηση καταμέτρησης των πλακιδίων

Διατήρηση καταμέτρησης των πλακιδίων

Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί ο σωστός αριθμός πλακιδίων επειδή ένας παίκτης μπορεί να θέσει μια πρόκληση ότι ο συναθλητής του έχει πολύ λίγα ή πάρα πολλά πλακίδια. Το να κρέμεστε από λουλούδια είναι το κλειδί κατά τη διάρκεια του Τσάρλεστον, επειδή τα περισσότερα χέρια Mahjong θα χρειαστούν πλακάκια λουλουδιών. Αλλά το να αποκαλύψει πάρα πολύ το χέρι είναι επιζήμιο.

Η επιλογή πεταμένων πλακιδίων είναι δυνατή μόνο όταν υπάρχει ένα πλήρες χέρι από Kong, Pung ή Chow. Έτσι, κάθε φορά που το χέρι αποκαλύπτεται πάρα πολύ, πληροφορίες διαρρέουν και ο αντίπαλος αρχίζει να προβλέπει ποια πλακίδια πρόκειται να επιλέξει ή να απορρίψει ο άλλος παίκτης. Στη συνέχεια αρχίζουν να προσαρμόζουν την απόφασή τους ανάλογα με την κίνηση του αντιπάλου.

Διατήρηση καταμέτρησης των πλακιδίων
Καθαρίστε την απόρριψη

Καθαρίστε την απόρριψη

Όταν ένας παίκτης απορρίπτει ένα πλακίδιο, ο αντίπαλος απέναντι ή στα αριστερά μπορεί να ζητήσει ένα kan ή pon προτού ο αντίπαλος στα δεξιά σχεδιάσει ένα πλακίδιο. Η απόρριψη πρέπει να γίνεται με τρόπο που να επιτρέπει σε άλλους παίκτες να βλέπουν το απορριφθέν πλακίδιο ταυτόχρονα. Οι αριστερόχειρες παίκτες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να μην εμποδίσουν τον kamicha να δει τις απορρίψεις.

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απορρίψετε καθαρά, ο πιο εύκολος είναι να τοποθετήσετε το απορριφθέν πλακίδιο σε όρθια θέση πριν σχηματιστεί σωρό και να το αφήσετε να πέσει. Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο φανταχτερό μπορείτε να κάνετε, αλλά διασφαλίζει ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να δουν το πλακίδιο απόρριψης με σαφήνεια.

Καθαρίστε την απόρριψη
Δηλώσεις σημείων

Δηλώσεις σημείων

Κάθε παίκτης πρέπει να απομνημονεύει πώς πονάνε τα χέρια. Αυτό θα πρέπει να ξεκινά από το tenpai καθώς θα ήταν πολύ αργά για να μετρήσετε το fu και το han του χεριού μετά τη νίκη. Έτσι, πριν κερδίσει, κάθε παίκτης θα πρέπει να σκεφτεί πόσο θα αξίζει το χέρι του με ron και tsumo.

Με την εμπειρία, αυτοί οι υπολογισμοί γίνονται παιχνιδάκι και είναι πιο εύκολο να πούμε σε ποιο βαθμό αυξάνεται η αξία του χεριού. Όταν παίζεις με κάποιον που δεν ξέρει να δηλώνει πόντους, καλό είναι να του δίνεις λίγο χρόνο μετά τη νίκη. Βοηθώντας τους να συνηθίσουν να δηλώνουν πόντους βοηθάει το παιχνίδι να κυλήσει ομαλά.

Δηλώσεις σημείων